×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

  .::.   برابر با : Wednesday, 11 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT)

گزارش مجتبی مقدم
مسئول پیشگیری بهزیستی باغملک؛

دی ماه 1401 و پس از ارسال نامه ی استانی دفتر مشاوره ی حوزه پیشگیری مبنی بر برگزاری دوره ی آموزش تربیت مربی (TOT) شامل سه دوره ی آموزش پیش از ازدواج، آموزش گفتگوی خانواده، آموزش بلوغ و نوجوانی هر کدام به مدت 16 ساعت (در مجوع 48 ساعت) به میزبانی شهرستان باغملک، برنامه ریزی و هماهنگی های لازم جهت برگزاری این دوره ها آغاز گردید.
در این دوره ی آموزشی شهرستان باغملک میزبان شهرستان های ایذه، رامهرمز، دزپارت و هفتکل بود. در ابتدای امر، فراخوانِ برگزاری این دوره به اطلاع کارشناسان پیشگیری شهرستان های مذکور رسید و آن ها فراخوانی جهت اطلاع متقاضیانی که شرایط حضور در دوره را داشتند را منتشر کردند و در ادامه لیست افراد شرکت کننده را جهت حضور در دوره ارسال کردند.
این دوره ها در دی ماه برگزار شده و اساتید دوره جناب آقای دکتر باوی و سرکار خانم استاد قیصری بودند که آقای باوی مدرس دوره های آموزش پیش از ازدواج، آموزش خانواده و استاد قیصری مدرس دوره آموزش بلوغ و نوجوانی بود. مکان برگزاری این دوره ها در سالن جلسات شهرداری قلعه تل بود.

برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT) برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT)
برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT) برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT)
دوره اول: آموزش پیش از ازدواج
دوره اول با تلاوت قرآن کریم، پخش سرود جمهوری اسلامی و سخنرانی و خیرمقدم رئیس محترم اداره بهزیستی باغملک آقای غلامی و مسئول پیشگیری باغملک آقای مقدم آغاز گردید. سپس استاد باوی پس از معرفی خود آموزش را شروع کرده و شرکت کنندگان ضمن معرفی خود، اقدام به گروه بندی جهت مشارکت و فعالیت نمودند. افراد برای گروه های خود نام های گُل ارکیده، رز سفید، سانسوریا، رز، نرگس، بابونه، ارغوان، مریم و…را انتخاب کردند.
در این دوره سر فصل هایی چون پیش نیاز ازدواج، قوانین طلایی ازدواج، مراحل اصلی ازدواج، اهمیت نامزدی، تفاوت دوره نامزدی با عقد، ابعاد جذابیت: جذابیت های ظاهری/شخصیتی/اجتماعی، ویژگی های یک فرد برای ازدواج موفق، اشتباهات دوره آشنایی، تعریف همسرداری، زوج ها مستقل از ازدواج، ازدواج، مجردی، متاهلی شکل چیست؟، ازدواج موفق، آسیب شناسی ازدواج و…آموزش داده شد و شرکت کنندگان در خصوص آنها به بحث و تبادل نظر و بارش فکری و فعالیت گروهی پرداختند.
همچنین در این کارگاه رُل پلیِ (ایفای نقش) بازی دو نفره مجسمه سازی انجام گردید. در خاتمه هر فرد با درخواست استاد باوی بازخورد خود از تجربه ای را که درگارگاه گذرانده بود با استاد و دیگران در میان گذاشت.
در این دوره، از شرکت کنندگان تعهدنامه ای مبنی بر برگزاری دوره های آموخته شده (هر سه دوره) به عنوان مدرس و به عنوان تکلیف و در ازای دریافت آموزش و اخذ گواهی نامه گرفته شد. همچنین از شرکت کنندگان در ابتدای امر و انتهای جلسه پیش آزمون و پس آزمون گرفته شد.
همچنین مسئول پیشگیری باغملک آقای مقدم بر اهمیت و ضرورت آموزش این دوره ها تاکید کرده و یادآور شد که در دوره ی تربیت مربی علاوه بر آموختن محتوا باید فرم (شکل/ساختار/ تکنیک) چگونگی آموختن را نیز بیاموزیم. به سخن دیگر هم چه باید آموزش بدهیم و هم چگونه آموزش بدهیم را از استاد آموخته و سپس به جامعه هدف انتقال بدهیم.
وی تاکید کرد که شیوه ی بیان، نحوه پاسخ گویی استاد به پرسش ها و چالش ها، شوخ طبعی به موقع و به اندازه، تفهیم مطالب و محتوا، ارتباط با یادگیرندگان از جمله مواردی است که در این کارگاه باید آموخته و درونی شود.
برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT) برگزاری دوره های تربیت مربی استانی (TOT)
دوره دوم: آموزش خانواده
در دوره دوم جناب آقای استاد باوی ضمن شروع کارگاه با طرح پرسش هایی موجب بارش فکری و فعالیت گروهی و مشارکت اعضاء شدند.
در این دوره سر فصل هایی چون تعریف حداقلی ازدواج، تعریف خانواده، لذت های زندگی خانوادگی، محدودیت ها و سختی های زندگی خانوادگی، حفاظت/تغذیه/مراقبت/تهدیدهای زندگی مشترک، چرخه نوازشگری، افزایش اندوخته عاطفی، چیستی رابطه جنسی، ملاک ای سکس نرمال، مشخص کردن و حفاظت از مرزهای خانواده، برداشت اولیه ی احساسی و رفتاری، مدل های تقسیم قدرت، شیوه های عبور از تعارض، شیوه های گفتگوی سالم موثر، چرخه همدلی و درد دل، تعارضات آشکار و پنهان و…آموزش داده شد و شرکت کنندگان در خصوص آنها به بحث و تبادل نظر و بارش فکری و فعالیت گروهی پرداختند.همچنین از شرکت کنندگان در ابتدای امر و انتهای جلسه پیش آزمون و پس آزمون گرفته شد.
در خاتمه هر فرد با درخواست استاد باوی بازخورد خود از تجربه ای را که در گارگاه گذرانده بود را با استاد و دیگران در میان گذاشت. در نهایت اختتامییه کارگاه اعلام گشت و رئیس محترم اداره بهزیستی از استاد و شرکت کنندگان در دوره جهت همراهی و مشارکت فعال شان تشکر نمود.

دوره سوم: آموزش بلوغ و نوجوانی
دوره با خیرمقدم رئیس محترم اداره بهزیستی باغملک آقای غلامی آغاز شد. در این دوره جناب آقای صیدی وند رئیس محترم اداره بهزیستی ایذه به عنوان مهمان در برنامه حضور یافت. سپس استاد قیصری ضمن معرفی خود، آموزش را شروع کرده و شرکت کنندگان با معرفی خود به استاد جدیدِ این دوره، با توجه به گروه بندی قبلی اقدام به مشارکت و فعالیت نمودند.
در این دوره سر فصل هایی چون تفاوت کودکی و نوجوانی، ویژگی های نوجوانی، تقسیم بندی نوجوانی، قوانین قابل مذاکره و غیرقابل مذاکره، اختلالات شایع در دوره نوجوانی و لزوم ارجاع تخصصی، نافرمانی و لج بازی در نوجوانان، پاداش و جریمه در نوجوانان، ارتباط و مذاکره با نوجوان، مدیریت فضای مجازی و گوشی همراه برای نوجوان، هویت یابی و…آموزش داده شد. و شرکت کنندگان در خصوص آنها به بحث و تبادل نظر و بارش فکری و فعالیت گروهی پرداختند.
در این کارگاه فعالیت عملی اسکن بدنی: تکنیکی از فنون درمان ذهن آگاهی و تمرین یوگای خنده آموزش داده شد.
در ادامه مسئول پیشگیری باغملک آقای مقدم بر اهمیت و ضرورت آموزش بلوغ و نوجوانی به والدین و توانمند سازی آنان تاکید کرد و تشریح کرد که آموزش مناسب، در کنار مشاوره فردی نوجوانان دارای مشکل و همچنین ارجاع تخصصی و دقیق، ضمن ارتقای سلامت روان نوجوانان از آسیب های روانی، اجتماعی و خانوادگی آنان پیشگیری می کند.
مقدم همچنین خط ملی مشاوره 1480 و خط ملی اعتیاد 09628 را به حاضرین معرفی نمود و درخواست کرد که این دو خط تلفن از طریق مربیان به جامعه ی هدف عام (یادگیرندگان آموزش پیش از ازدواج، آموزش خانواده، آموزش بلوغ و نوجوانی) معرفی گردد.
در انتهای کارگاه رئیس محترم اداره بهزیستی آقای غلامی از استاد قیصری، از شرکت کنندگان (از شهرستان های ایذه، رامهرمز، هفتکل، دزپارت و باغملک) و از همکاران برگزار کننده و تدارکات و همچنین مسئولین استانی جناب آقای کریمیان مدیرکل محترم، جناب آقای حسن زاده معاونت پیشگیری و سرکار خانم نیسی مسئول دفتر مشاوره تقدیر و تشکر نموده و اظهار امیدواری کرد که برگزاری این دوره ها و دوره هایی که در پی می آیند در ارتقاء بهداشت روان جامعه و پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی موثر افتد.
لازم به ذکر است آقای غلامی رئیس محترم اداره بهزیستی باغملک در هر سه دوره ی آموزشی از ابتدا تا به انتها، علاوه بر حضور مدیریتی و نظارتی به عنوان یک یادگیرنده، مشارکتِ فعال و پویا داشت.
در نهایت چند روز پس از اتمام دوره مستندات تصویری، گزارش نوشتاری، و لیست شرکت کنندگان جهت صدور گواهی حضور در دوره به دفتر مشاوره اداره کل بهزیستی استان خوزستان ارسال گردید.

برچسب ها : , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.